Näin löydät tien maanalaiseen maailmaan

portaat

Aukioloajat

Tytyrin Elämyskaivokseen pääsee tutustumaan oppaan johdolla, joko yleisökierroksilla tai varaamalla ryhmälle oman ajan.

Yleisökierroksia järjestään alla olevan aikataulun mukaisesti ja niille pääsee mukaan ilman ennakkovarausta, mutta suosittelemma lipun ostoa etukäteen osoitteesta netticket.fi

Opastuksia voi varata ryhmille myös muina ajankohtina. Suosittelemme yli 10hlö ryhmille oman vierailuajan varaamista.

Ryhmävaraukset Lohjan Matkailupalvelukeskuksesta:
044 369 1309 tai tourist@lohja.fi.

Ryhmävierailuista voit katsoa lisätietoa tämän linkin takaa.

Yleisökierrokset 2019

Yleisökierrokset suomeksi 1.9. - 29.12.2019

la klo 14 opastettu perusyleisökierros

su klo 11 enemmän lapsiperheille* suunnattu yleisökierros

*Lapsiperheiden kierros on tavallinen opastettu yleisökierros, mutta kuljetaan enemmän kierrokselle osallistuvien lasten ehdoilla. Tälle kierrokselle voi toki osallistua kuka vaan ikään katsomatta.

Geologiset kierrokset

la 16.11. klo 11
la 21.12. klo 11

Yleisökierrokset englanniksi

Kerran kuussa lauantaisin klo 13. Kierrospäivät: 9.11 ja 7.12.

Yleisökierrokset ruotsiksi

su 10.11. klo 13

*Yleisökierroksille ei tarvitse tehdä ennakkovarausta, mutta halutessanne voitte ostaa avoimen kierroslipun ennakkoon osoitteesta netticket.fi.

*Ryhmävierailut ja Tytyri-salin tilavaraukset ovat mahdollisia ennakkovarauksesta ympäri vuoden päivittäin.

Poikkeuksia aukioloaikoihin

Tytyrin Elämyskaivos on suljettu seuraavina päivinä:
uudenvuodenpäivä, tapaninpäivä, pitkäperjantai, 2. pääsiäispäivä, äitienpäivä, helatorstai, juhannusaatto ja -päivä, itsenäisyyspäivä, jouluaatto ja -päivä.

 

opastettukierros-2

Hinnasto

kaivoskone

Yleisökierroshinnat

16€/aikuinen

9€/lapsi 5-16v

Geologinen kierros 20€/henkilö (kierrokselle mahtuu vain 30 henkilöä)

Perhepaketti: 47€ (sis. kaksi aikuista ja max. 3 lasta). Perhepakettihinta ei ole voimassa teemakierroksilla, kuten Tytyrin Tyyra tai Halloween-kierrokset.

15€/hlö eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet. Alennukseen oikeuttava kortti esitettävä kassalla.

Huom! Netticketin kautta ostettuihin lippuihin lisätään palvelumaksu 2€.

Maksutavat: käteinen, pankkikortti tai luottokortti. Museokortti tai virikeseteli eivät käy maksuvälineenä. Kaikukortti käy maksutavaksi Tytyrin Elämyskaivoksen yleisökierroksilla. Kaikukortilaisten tulee ilmoittautua ennakkoon soittamalla 044 369 1309 tai lähettämällä sähköpostia tourist@lohja.fi. Lisätietoa Kaikukortista löydät täältä.

Ryhmähinnat

1 – 20hlö ryhmät:
16€/aikuinen
9€/lapsi 5-16v

20hlö ja sitä suuremmat ryhmät saavat alennuksen ryhmäkoon mukaan. Esimerkiksi 20hlö ryhmä saa 2 lippua veloituksetta, 30hlö ryhmä saa 3 lippua veloituksetta ja niin edespäin. Ryhmien minimiveloitus on 100 €.

Maksutavat: lasku, käteinen, pankkikortti tai luottokortti. Museokortti tai virikeseteli eivät käy maksuvälineenä.

Hinnat teemakierroksille ja näytelmiin löydät tapahtumien sivuilta.

opastettukierros-1
Tytyrisali -  Kuvattu 7.4.2012

Tytyri-salin vuokra

1 h 250€
2 h 300€
3 h 350€
4 h 450€
5 h 550€
6 h 600€
7 h - 12h 650€

Tytyri-salin hinta sisältää salivuokran ja yhden oppaan palvelun.

5h ja yli salia vuokranneet maksavat opastuskierroksesta 8€/hlö. Vuokrahinnat sis. alv. 24%.

Maksutavat: lasku, käteinen, pankkikortti tai luottokortti. Museokortti tai virikeseteli eivät käy maksuvälineenä.

Ruokailut ja kahvitukset Tytyri-saliin tilataan cateringpalvelusta. Lisätietoa Tytyri-salista täältä.

Hyvä tietää

Lämpötila

Elämyskaivoksessa on +8C lämmintä ympäri vuoden. Tytyri-salissa lämpötila n. +20C

Pukeutuminen

Hyvät kävelykengät ja lämpimät vaatteet mukaan. Kypärän saa mukaan Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvalta.

Elämyskaivostasolle (-110) laskeutuminen

Kulku -110 tasolle tapahtuu Kone Oy:n elämyshissillä. Hissi kulkee 6 metriä sekunnissa ja hissiin mahtuu 20hlö kerrallaan. Hissin maksiminopeus on 10 metriä sekunnissa.

Maksutavat

Yleisökierroskäynnin voit maksaa käteisellä, luottokortilla tai pankkikortilla. Maksutapoina eivät käy Virikesetelit tai Museokortti. Ryhmäkierroksen voi maksaa kertasuorituksena käteisellä tai pankkikortilla sekä laskulla.

Liikkuminen Elämyskaivoksessa

Tytyrin Elämyskaivos ei ole esteetön kohde. Kuljettavana on porraskäytävä hissirakennuksessa, minkä lisäksi opastetun kierroksen aikana kävelymatkaa tulee vajaa kilometri. Kierros kuljetaan tasaisella sorapohjalla ja kierroksen aika kuljetaan kahdet portaat. Opastettu kierros kestää n. 1-1,5h.

Peruutusehdot

Peruutusehdot: Vahvistetun varauksen tai Tytyri-salin tilavuokran peruutusmaksu on 25% varauksen yhteissummasta, mikäli peruutus tehdään alle 7 vrk varatusta käynnistä. Koko tilavuokra tai opastetun kierroksen kierrosmaksu peritään, mikäli peruutus tehdään 24h sisällä tilaisuudesta.

Asiakkaalta toivotaan ilmoitus tarkennetusta ryhmäkoosta viikkoa ennen ajankohtaa oppaiden oikean määrän varmistamiseksi. Laskutamme toteutuneen ryhmäkoon mukaan, mutta mikäli ryhmän koko on pienentynyt yli 5hlö ilmoitetusta, laskutamme 7pv. ennen kierrosta ilmoitetun henkilömäärän mukaan.

Muut palvelut

Tytyrin Elämyskaivoksen asiakkaita palvelee maan päällä Elämyskaivoksen vierastupa. Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvalta lähtevät kaikki kierrokset ja ne myös päättyvät vierastuvalle. Tuvan palveluihin kuuluu asiakaspalvelu ja lipunmyynti, matkamuistomyymälä sekä WC-tilat. Tuvalta Elämyskaivoksen vieraat saavat mukaansa kypärät sekä tarvittaessa huovan.

Ryhmät

Ryhmät voivat varata Tytyrin Elämyskaivokseen oman kierroksen yleisökierrosten ulkopuolella ympärivuoden tiistaita sunnuntaihin lukuun ottamatta juhlapyhiä.

Ryhmille suunnatut kierrokset

Elämyskaivoksen peruskierros, joka sisältää tutustumisen geologiseen ja kaivoshistorialliseen näyttelyyn, esillä olevaan taidenäyttelyyn sekä kaivoslouhoksen valoteokseen. Lisätietoa peruskierroksesta löydät täältä.

Tytyrin Tyyra kierros on lapsille suunnattu kaivoskierros, jossa Tytyrin Tyyra peikon kanssa etsitään kalsiitti amulettia läpi jännien kaivoskäytävien. Lisätietoa Tytyrin Tyyra -kierros sivuilta.

Ryhmäliput

Yli 20hlö ryhmät saavat alennuksen ryhmäkoon mukaan. Alennus: 1 lippu veloituksetta/10hlö. Esimerkiksi 20hlö ryhmä saa 2 lippua veloituksetta, 30hlö ryhmä saa 3 lippua veloituksetta...jne.

Tytyrin Elämyskaivos toimii myös juhlien- ja tapahtumien pitopaikkana. 100 paikkaisessa Tytyri-salissa on mahdollisuus järjestää erilaisten tilaisuuksien lisäksi ruokailu opastetun kierroksen jälkeen.

Ryhmävaraukset ja Tytyri -salin tilavaraukset

Lohjan Matkailupalvelukeskus
044 369 1309
tourist@lohja.fi

Näin pääset perille

Tytyrin Elämyskaivokseen on helppo tulla läheltä tai kaukaa.
Osoite: Kuilukatu 42, 08100 Lohja

Helsingin ja Lohjan keskustan suunnasta

Moottoritieltä E18 nouse ylös kohti Lohjaa liittymästä 23. Aja Hanko-Hyvinkää tietä 25 Lohjan keskustaan. Jatka suoraan Suurlohjankatua ja edelleen Karstuntielle ja seuraa opasteita. Käänny kolmannen liikenneympyrän ensimmäisestä liittymästä kohti Kuilukatua. Kuilukatu päättyy parkkipaikalle, joka on Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvan edessä.

Katso reitti kartalta: bit.ly/keskustansuunnasta

Turun ja Roution suunnasta

Moottoritieltä E18 nouse ylös kohti Lohjaa liittymästä 22. Aja Hossantien päähän ja käänny vasemmalle Karstuntielle. Käänny ensimmäisen liikenneympyrän kolmannesta liittymästä kohti Kuilukatua. Kuilukatu päättyy parkkipaikalle, joka on Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvan edessä.

Katso reitti kartalta: bit.ly/Routionsuunnasta