Näin löydät tien maanalaiseen maailmaan

lastenkaivos

Aukioloajat

Koronavirustilanteen johdosta, Tytyrin Elämyskaivoksen kierrokset on peruttu 13.5.2020 saakka. Palvelemme sähköpostilla ja puhelimitse normaalisti arkisin 9-16 tourist@lohja.fi tai 044 369 1309. Pahoittelemme tilannetta ja toivotamme kaikille turvallista kevään jatkoa.

Tytyrin Elämyskaivos on avoinna ympäri vuoden. Tytyrin Elämyskaivokseen pääsee oppaan johdolla, joko aikataulutetuilla yleisö- ja teemakierroksilla tai varaamalla ryhmälle oman opastetunkierroksen.

Opastettu perusyleisökierros

lauantaisin klo 14

Opastettu yleisökierros lasten tahtiin

sunnuntaisin klo 11

Lapsiperheiden kierros on tavallinen opastettu yleisökierros, mutta kuljetaan enemmän kierrokselle osallistuvien lasten ehdoilla. Tälle kierrokselle voi toki osallistua kuka vaan ikään katsomatta.

Englanninkielinen opastettu yleisökierros

la 2.5. klo 13 Peruttu

Geologiset kierroset

la 25.4. klo 11 Peruttu
la 23.5. klo 11

RYHMÄT JA TEEMAKIERROKSET

Poikkeukset aukioloaikoihin

Tytyrin Elämyskaivos on suljettu seuraavina päivinä:

  • uudenvuodenpäivä
  • tapaninpäivä
  • pitkäperjantai
  • 2. pääsiäispäivä
  • äitienpäivä
  • helatorstai
  • juhannusaatto ja -päivä
  • itsenäisyyspäivä
  • jouluaatto ja -päivä
opastettukierros-2

Hinnasto, liput ja maksutavat

kaivoskone

Yleisökierroshinnat

18€/aikuinen

10€/lapsi 5-16v

49€/perhepaketti (sis. kaksi aikuista ja max. 3 lasta). Perhepakettihinta ei ole voimassa teemakierroksilla.

15€/hlö eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet. Alennukseen oikeuttava kortti esitettävä kassalla.

20€/henkilö/teemakierros (Esim. Geologiset kierrokset, Tytyrin Tyyra kierrokset, Halloween kierrokset)

LIPUT: netticket.fi

Ryhmähinnat ja tytyri-salin vuokra

RYHMÄT 1 - 19hlö:
18€/aikuinen
10€/lapset 5-16v

Ryhmien minimiveloitus on 120€

RYHMÄT 20 - 40hlö:
16€/aikuinen
9€/lapset 5-16v

RYHMÄT Yli 40hlö:
15€/aikuinen
8€/lapset 5-16v

Tytyri-salin vuokra:
1 h 250€
2 h 300€
3 h 350€
4 h 450€
5 h 550€
6 h 650€
7 h - 12h 700€

Tytyri-salin hinta sisältää salivuokran ja yhden oppaan palvelun. Jos tilaisuudessa yli 30 henkilöä, niin aina 2 opasta, jos tilaisuudessa yli 60 henkilöä, niin 3 opasta, jne. Tilanvaraaja maksaa lisävalvojien palkkion 42e/h/valvoja.

5h ja yli salia vuokranneet maksavat opastuskierroksesta 8€/hlö. Vuokrahinnat sis. alv. 24%.

Lisätietoa Tytyri-salista löydät täältä

opastettukierros-1
Tytyrisali -  Kuvattu 7.4.2012

Maksutavat ja liput

Liput:

Lippuja voit ostaa Lohjan Matkailun toimistolta (Laurinkatu 50, Lohja), Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvalta ennen kierrosta sekä osoitteesta netticket.fi sekä Netticketin myyntipisteistä.

Maksutavat:

Yleisökierroskäynnin voit maksaa käteisellä, luottokortilla tai pankkikortilla. Maksutapoina eivät käy Virikesetelit tai Museokortti. Ryhmäkierroksen sekä Tytyri-salin vuokran voi maksaa kertasuorituksena käteisellä tai pankkikortilla sekä laskulla.

Kaikukortti käy maksutavaksi Tytyrin Elämyskaivoksen yleisökierroksilla. Kaikukortilaisten tulee ilmoittautua ennakkoon soittamalla 044 369 1309 tai lähettämällä sähköpostia tourist@lohja.fi. Lisätietoa Kaikukortista löydät täältä.

Hyvä tietää

Lämpötila

Elämyskaivoksessa on +8C lämmintä ympäri vuoden. Tytyri-salissa lämpötila n. +20C

Pukeutuminen

Hyvät kävelykengät ja lämpimät vaatteet mukaan. Kypärän saa mukaan Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvalta.

Elämyskaivostasolle (-110) laskeutuminen

Kulku -110 tasolle tapahtuu Kone Oy:n elämyshissillä. Hissi kulkee 6 metriä sekunnissa ja hissiin mahtuu 20hlö kerrallaan. Hissin maksiminopeus on 10 metriä sekunnissa.

Liikkuminen Elämyskaivoksessa

Tytyrin Elämyskaivos ei ole esteetön kohde. Kuljettavana on porraskäytävä hissirakennuksessa, minkä lisäksi opastetun kierroksen aikana kävelymatkaa tulee vajaa kilometri. Kierros kuljetaan tasaisella sorapohjalla ja kierroksen aika kuljetaan kahdet portaat. Opastettu kierros kestää n. 1-1,5h.

Elämyskaivoksen muut palvelut

Tytyrin Elämyskaivoksen asiakkaita palvelee maan päällä Elämyskaivoksen vierastupa. Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvalta lähtevät kaikki kierrokset ja ne myös päättyvät vierastuvalle. Tuvan palveluihin kuuluu asiakaspalvelu ja lipunmyynti, matkamuistomyymälä sekä WC-tilat. Tuvalta Elämyskaivoksen vieraat saavat mukaansa kypärät sekä tarvittaessa huovan.

Peruutusehdot

Peruutusehdot: Vahvistetun varauksen tai Tytyri-salin tilavuokran peruutusmaksu on 25% varauksen yhteissummasta, mikäli peruutus tehdään alle 7 vrk varatusta käynnistä. Koko tilavuokra tai opastetun kierroksen kierrosmaksu peritään, mikäli peruutus tehdään 24h sisällä tilaisuudesta.

Asiakkaalta toivotaan ilmoitus tarkennetusta ryhmäkoosta viikkoa ennen ajankohtaa oppaiden oikean määrän varmistamiseksi. Laskutamme toteutuneen ryhmäkoon mukaan, mutta mikäli ryhmän koko on pienentynyt yli 5hlö ilmoitetusta, laskutamme 7pv. ennen kierrosta ilmoitetun henkilömäärän mukaan.

Ryhmät

Ryhmät voivat varata Tytyrin Elämyskaivokseen oman kierroksen yleisökierrosten ulkopuolella ympärivuoden tiistaita sunnuntaihin lukuun ottamatta juhlapyhiä.

Ryhmille suunnatut kierrokset

Elämyskaivoksen peruskierros, joka sisältää tutustumisen geologiseen ja kaivoshistorialliseen näyttelyyn, esillä olevaan taidenäyttelyyn sekä kaivoslouhoksen valoteokseen. Lisätietoa peruskierroksesta löydät täältä.

Tytyrin Tyyra kierros on lapsille suunnattu kaivoskierros, jossa Tytyrin Tyyra peikon kanssa etsitään kalsiitti amulettia läpi jännien kaivoskäytävien. Lisätietoa Tytyrin Tyyra -kierros sivuilta.

Ryhmäliput

Ryhmät 20-40 henkilöä:

16€/aikuinen

9€/lapset 5-16v

Ryhmät yli 40 henkilöä:

15€/aikuiset

8€/lapset 5-16v

Tytyrin Elämyskaivos toimii myös juhlien- ja tapahtumien pitopaikkana. 100 paikkaisessa Tytyri-salissa on mahdollisuus järjestää erilaisten tilaisuuksien lisäksi ruokailu opastetun kierroksen jälkeen.

Ryhmävaraukset ja Tytyri -salin tilavaraukset

Lohjan Matkailupalvelukeskus
044 369 1309
tourist@lohja.fi

Näin pääset perille

Tytyrin Elämyskaivokseen on helppo tulla läheltä tai kaukaa.
Osoite: Kuilukatu 42, 08100 Lohja

Helsingin ja Lohjan keskustan suunnasta

Moottoritieltä E18 nouse ylös kohti Lohjaa liittymästä 23. Aja Hanko-Hyvinkää tietä 25 Lohjan keskustaan. Jatka suoraan Suurlohjankatua ja edelleen Karstuntielle ja seuraa opasteita. Käänny kolmannen liikenneympyrän ensimmäisestä liittymästä kohti Kuilukatua. Kuilukatu päättyy parkkipaikalle, joka on Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvan edessä.

Katso reitti kartalta: bit.ly/keskustansuunnasta

Turun ja Roution suunnasta

Moottoritieltä E18 nouse ylös kohti Lohjaa liittymästä 22. Aja Hossantien päähän ja käänny vasemmalle Karstuntielle. Käänny ensimmäisen liikenneympyrän kolmannesta liittymästä kohti Kuilukatua. Kuilukatu päättyy parkkipaikalle, joka on Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvan edessä.

Katso reitti kartalta: bit.ly/Routionsuunnasta