Hyvä tietää

Olosuhteet

vaakaviiva_kapea4
Havainnekuva jossa värikkäällä taustalla valkoinen kaivoskypärä.

Poikkeusolosuhteet Korona-tilanteen takia

  • Tulethan kierrokselle vain terveenä. Etukäteen ostetut liput voi vaihtaa toiseen ajankohtaan sairastapauksen yllättäessä.
  • Kierrosten aikana yli 12-vuotiaiden on käytettävä maskia
  • Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä
  • Suosittelemme ostamaan kierrosliput ennakkoon osoitteesta nt.fi/visitlohja.
pystyviiva_kapea4
Havainnekuva kaivokseen varautumisesta. Värikkäällä taustalla piirretty poika, jolla keltainen kaivoskypärä, vaaleansininen kaulahuivi, turkoosi lämmin takki, pitkät ruskeat housut, sekä tummat kävelykengät.

Pukeutuminen

Hyvät kävelykengät ja lämpimät vaatteet mukaan. Kypärän saa mukaan Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvalta.

pystyviiva_kapea4
Havainnekuva kaivoksen syvyydestä. Värikkäällä pohjalla mustalla piirretty Tytyrin kaivoksen logo, joka kuvaa eri kerroksia ja sen alapuolella luku -110.

Laskeutuminen

Kulku -110 tasolle tapahtuu Kone Oy:n elämyshissillä. Hissi kulkee 6 metriä sekunnissa ja hissiin mahtuu 20hlö kerrallaan. Hissin maksiminopeus on 10 metriä sekunnissa.

vaakaviiva_kapea4
tiina_tytyri

Esteettömyys ja liikkuminen

Tytyrin Elämyskaivos ei ole täysin esteetön kohde. Kuljettavana on porraskäytävä hissirakennuksessa, minkä lisäksi opastetun kierroksen aikana kävelymatkaa tulee vajaa kilometri. Kierros kuljetaan tasaisella sorapohjalla ja kierroksen aika kuljetaan kahdet portaat. Opastettu kierros kestää n. 1-1,5h.

pystyviiva_kapea4
Havainnekuva kaivoksen lämpötilasta. Värikkäällä pohjalla piirretty lämpömittarin kuva, jossa puoliväliin saakka punertava elohopea.

Lämpötila

Elämyskaivoksessa on +8 °C lämmintä ympäri vuoden. Tytyri-salissa lämpötila n. +20 °C.

pystyviiva_kapea4
Havainnekuva Tytyrisalin varustuksesta. Piirretyssä kuvassa värikkäällä taustalla valkoinen pyörötuoli-ikoni.

Esteetön elämys

Matkailupalveluita ja –elämyksiä tuottava EK Event järjestää esteettömiä elämyksiä sekä vapaa-ajan matkailijoille, että yritysten ja organisaatioiden henkilöstö ja kokouspäiville. Lisätietoa EK Eventin järjestämistä palveluista Tytyrin Elämyskaivokseen voi tiedustella: https://ekevent.fi/.

vaakaviiva_kapea4

Muut palvelut

Tytyrin Elämyskaivoksen asiakkaita palvelee maan päällä Elämyskaivoksen vierastupa. Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvalta lähtevät kaikki kierrokset ja ne myös päättyvät vierastuvalle. Tuvan palveluihin kuuluu asiakaspalvelu ja lipunmyynti, matkamuistomyymälä sekä WC-tilat. Tuvalta Elämyskaivoksen vieraat saavat mukaansa kypärät.

Kuva valkoisesta kaivoskypärästä.

Peruutusehdot

Vahvistetun ryhmävarauksen tai Tytyri-salin tilavuokran peruutusmaksu on 25% varauksen yhteissummasta, mikäli peruutus tehdään alle 7 vrk varatusta käynnistä. Koko tilavuokra tai opastetun ryhmäkierroksen kierrosmaksu peritään, mikäli peruutus tehdään 24h sisällä tilaisuudesta.

Asiakkaalta toivotaan ilmoitus tarkennetusta ryhmäkoosta viikkoa ennen ajankohtaa oppaiden oikean määrän varmistamiseksi. Laskutamme toteutuneen ryhmäkoon mukaan, mutta mikäli ryhmän koko on pienentynyt yli 5hlö ilmoitetusta, laskutamme 7pv. ennen kierrosta ilmoitetun henkilömäärän mukaan.

Ostettujen yleisökierroslippujen rahoja ei palauteta, mutta sairastapauksesta johtuen lippujen ajankohta voidaan vaihtaa.

Saavutettavuusseloste

tytyrielamyskaivos.fi verkkosivujen suunnittelussa ja toteutuksessa on pyritty noudattamaan saavutettavuusperiaatteiden WCAG 2.1 –ohjeistusta. Sivustosta vastaa Visitlohja ja sivuston tekninen toteuttaja on Salskea Oy.

Sivustoa auditoidaan säännöllisesti Siteimprove-työkalun avulla.
Tämä sivusto ei kaikin osin täytä julkisorganisaatioille asetettuja AA-tason saavutettavuuskriteerejä.

Verkkosivuillamme on saavutettavuusongelmia esimerkiksi:
• Kontrastien ja otsikkotasojen kanssa
• Kuvien ja elementtien vaihtoehtoisissa teksteissä
• Asiakirjojen sisältöjen saavutettavuudessa

Teemme jatkuvasti työtä yllämainittujen ongelmien ratkaisemiseksi.
Tarkempia yksityiskohtia saavutettavuusongelmista on kerätty lohja.fi-sivun yhteydessä olevaan saavutettavuusselosteeseen, johon pääsee tutustumaan linkistä:  https://www.lohja.fi/kaupunki-ja-hallinto/lohjan-kaupunki/saavutettavuusseloste/Palaute

Sivuston saavutettavuuteen liittyvää palautetta ja kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen tourist@lohja.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle osoitteeseen tourist@lohja.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero: vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi!