Hyvä tietää

Kun tulet kaivokseen, on syytä huomioida oikeanlainen pukeutuminen. Hyvät kävelykengät ja lämpimät vaatteet lisäävät viihtyvyyttä kaivoskierroksella. Kypärän saa mukaan Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvalta.

Olosuhteet

vaakaviiva_kapea4
Havainnekuva kaivoksen lämpötilasta. Värikkäällä pohjalla piirretty lämpömittarin kuva, jossa puoliväliin saakka punertava elohopea.

Lämpötila

Elämyskaivoksessa on +8 °C lämmintä ympäri vuoden. Tytyri-salissa lämpötila n. +20 °C.

pystyviiva_kapea4
Havainnekuva kaivokseen varautumisesta. Värikkäällä taustalla piirretty poika, jolla keltainen kaivoskypärä, vaaleansininen kaulahuivi, turkoosi lämmin takki, pitkät ruskeat housut, sekä tummat kävelykengät.

Pukeutuminen

Hyvät kävelykengät ja lämpimät vaatteet mukaan. Kypärän saa mukaan Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvalta.

pystyviiva_kapea4
Havainnekuva kaivoksen syvyydestä. Värikkäällä pohjalla mustalla piirretty Tytyrin kaivoksen logo, joka kuvaa eri kerroksia ja sen alapuolella luku -110.

Laskeutuminen

Kulku -110 tasolle tapahtuu Kone Oy:n elämyshissillä. Hissi kulkee 6 metriä sekunnissa ja hissiin mahtuu 20hlö kerrallaan. Hissin maksiminopeus on 10 metriä sekunnissa.

vaakaviiva_kapea4
tiina_tytyri

Esteettömyys ja liikkuminen

Tytyrin Elämyskaivos ei ole täysin esteetön kohde. Kuljettavana on porraskäytävä hissirakennuksessa, minkä lisäksi opastetun kierroksen aikana kävelymatkaa tulee vajaa kilometri. Kierros kuljetaan tasaisella sorapohjalla ja kierroksen aika kuljetaan kahdet portaat. Opastettu kierros kestää n. 1-1,5h.

pystyviiva_kapea4
Havainnekuva Tytyrisalin varustuksesta. Piirretyssä kuvassa värikkäällä taustalla valkoinen pyörötuoli-ikoni.

Esteetön elämys

Matkailupalveluita ja –elämyksiä tuottava EK Event järjestää esteettömiä elämyksiä sekä vapaa-ajan matkailijoille, että yritysten ja organisaatioiden henkilöstö ja kokouspäiville. Lisätietoa EK Eventin järjestämistä palveluista Tytyrin Elämyskaivokseen voi tiedustella: https://ekevent.fi/.

vaakaviiva_kapea4

Muut palvelut

Tytyrin Elämyskaivoksen asiakkaita palvelee maan päällä Elämyskaivoksen vierastupa. Tytyrin Elämyskaivoksen vierastuvalta lähtevät kaikki kierrokset ja ne myös päättyvät vierastuvalle. Tuvan palveluihin kuuluu asiakaspalvelu ja lipunmyynti, matkamuistomyymälä sekä WC-tilat. Tuvalta Elämyskaivoksen vieraat saavat mukaansa kypärät sekä tarvittaessa huovan.

Kuva valkoisesta kaivoskypärästä.

Peruutusehdot

Peruutusehdot: Vahvistetun varauksen tai Tytyri-salin tilavuokran peruutusmaksu on 25% varauksen yhteissummasta, mikäli peruutus tehdään alle 7 vrk varatusta käynnistä. Koko tilavuokra tai opastetun kierroksen kierrosmaksu peritään, mikäli peruutus tehdään 24h sisällä tilaisuudesta.

Asiakkaalta toivotaan ilmoitus tarkennetusta ryhmäkoosta viikkoa ennen ajankohtaa oppaiden oikean määrän varmistamiseksi. Laskutamme toteutuneen ryhmäkoon mukaan, mutta mikäli ryhmän koko on pienentynyt yli 5hlö ilmoitetusta, laskutamme 7pv. ennen kierrosta ilmoitetun henkilömäärän mukaan.